Najbolja
Blockchain
rešenja

Bloxico, mesto susreta inovacija s finansijskom tehnologijom
90+

godina iskustva osnivačkog tima u IT, menadžmentu i finansijama

1152%

rasta od osnivanja

100+

visoko kvalifikovanih profesionalaca

9.

na Deloitte Technology Fast 50 Central Europe

Šta nas čini jedinstvenim?

Bloxico je kompanija koju su 2018. godine osnovali Nenad Tanasković i tim iskusnih blockchain i FinTech stručnjaka, sa jasnom vizijom da kreiraju vrunska softverska rešenja Web3 tehnologije i da promene način poslovanja koristeći blockchain tehnologiju kao snažan alat za transformaciju finansijske industrije i šire. Posvećenost inovacijama pokreće Bloxico da konstantno traga za novim rešenjima na putu do cilja – pokretanja revolucije u poslovanju uz upotrebu blockchain tehnologije.

Kvalitet nam je jedan od prioriteta, zbog čega težimo pružanju vrhunske usluge, a zahvaljujući čemu smo ostvarili trogodišnji rast od 1152%, okupili tim koji broji više od 100 visokokvalifikovanih profesionalaca i stekli međunarodno priznanje ponosno zauzevši 9. mesto na prestižnoj listi Deloitte Technology Fast 50 Central Europe.

Verujemo da su blockchain i fintech tehnologije budućnost poslovanja i nastavljamo da pomeramo granice kako bismo ostali vodeći inovatori u ovoj industriji. Naši proizvodi su dizajnirani da ispunjavaju visoke standarde, a naš tim profesionalaca posvećen je ostvarivanju poslovnih ciljeva naših klijenata.

EDUKACIJA

Bloxico FinTech Program

FinTech edukativni program obuhvata teme koje se odnose na FinTech, blockchain i Web3, kao i njihove međusobne odnose sa tehnologijama poput veštačke inteligencije, mašinskog učenja i interneta stvari, a sve uz poštovanje važećih propisa iz ove oblasti. Ovaj program pruža sveobuhvatnu edukaciju sa finansijskog i pravnog aspekta, sa posebnim akcentom na potencijale i zastupljenost ovih tehnologija u finansijama i bankarstvu.

U sklopu ovog edukativnog modula, posebna pažnja se posvećuje regulatornom okviru i temama koje se odnose na upravljanje podacima, sisteme zaštite i compliance, koji su neophodni za razumevanje i primenu ovih tehnologija u bankarskoj industriji. 

Program se izvodi onlajn, kako bi banke i kompanije mogle da uključe zaposlene iz cele mreže, bez obzira na lokaciju filijale. Predavanja se mogu održavati jednom ili više puta nedeljno, a redosled tema prati dinamiku definisanja pojmova, polazeći od osnovnih ka složenijim. Osim organizovanih kurseva omogućavamo i predavanja za samostalno učenje, kao i individualno mentorstvo. Banke i kompanije zainteresovane za teme iz ove oblasti mogu da zatraže posebno kreirane programe u kojima će neke od ovih tema biti posebno naglašene. 

Predavanja će držati Ana Nives Radović, doktorand blockchain tehnologije i FinTech ekspert kompanije Bloxico, čiji projekat kreiranja softvera na bazi veštačke inteligencije, a koji koristi blockchain je bio prvorangirani na prošlogodišnjem konkursu za dodelu sredstava EU fondova u oblasti transfera znanja. Finansijsku karijeru je 2004. počela u banci, a edukacijom u oblasti finansijske tehnologije bavi se od 2012. godine.

Postanite deo Bloxico FinTech edukativnog programa koji će vam pomoći da ovladate ključnim veštinama iz oblasti FinTecha i blockchain tehnologije, a sve u cilju poboljšanja vašeg poslovanja i sticanja prednosti na tržištu.

USLUGE

Šta radimo

Bloxico pretvara viziju svojih klijenata u stvarnost. Fokusirani na moć i potencijal klijenta, pružamo podršku u svim fazama poslovanja. Bez obzira na to da li je biznis u nastanku ili nadgradnja dugogodišnjeg uspeha, kreiramo rešenja koja doprinose dugoročno boljim rezultatima – od validacije ideje, preko profesionalne podrške, do potpunog lansiranja gotovog proizvoda. 

Software Development

Bloxico, u ulozi lidera u pružanju najnaprednijih tehnoloških inovacija i korisničke podrške najvišeg nivoa, postavlja nove standarde u industriji, pružajući inovativna i pouzdana softverska rešenja koja premašuju očekivanja. Uz blockchain tehnologiju, koja nam je najuža specijalnost, kreiramo skalabilna rešenja visokih performansi, prilagođena poslovnim zahtevima klijenta. Vrhunsko tehničko znanje i iskustvom u različitim industrijama omogućavaju da stvorimo dugoročnu vrednost za naše klijente, pružajući im rešenja koja transformišu njihovo poslovanje. 

IT Outsourcing

Svesni činjenice da su za izgradnju FinTech, blockchain ili web3 proizvoda potrebni timovi sa specijalizovanim veštinama i stručnošću nudimo outsourcing najvišeg kvaliteta kako biste pronašli prave profesionalce za željeni posao. Bloxico okuplja tim visokokvalifikovanih profesionalaca koji u svaki projekat donose znanje, stručnost i iskustvo. Naše cene su konkurentne, a rad na evaluaciji talenata kontinuirana je aktivnost koja nam omogućava da pružimo najbolju moguću uslugu.

Outstaffing usluge koje nudimo omogućavaju vam da proširite svoje razvojne sposobnosti dodavanjem naših visokokvalifikovanih i iskusnih profesionalaca vašem timu. Uz Bloxico možete da budete sigurni da će vaši projekti biti završeni na vreme i u okviru predviđenog budžeta. Bloxico poseduje snažno iskustvo u oblasti blockchaina – od domain runtimea do Dapp deployment – što nas čini savršenim partnerom za vaš FinTech, blockchain ili web3 projekat.

Partnerstvo sa Bloxicom za vaše outsourcing i outstaffing potrebe pomoći će vam da uzdignete vaš FinTech, blockchain ili web3 projekat na viši nivo.

Blockchain consulting

Postanite lider u svom poslovanju uz našu stručnost i konsultacije u različitim oblastima, uključujući blockchain, softverski razvoj, upravljanje projektima i proizvodima, kao i definisanje poslovnih zahteva. Naša prilagođena rešenja, smernice i podrška će vam pomoći da postignete svoje poslovne ciljeve i ostanete ispred trendova u vašoj industriji. Na osnovu iskustva u rukovanju složenim projektima u oblasti digitalne transformacije, inovacija i IT strategije, identifikujemo mogućnosti za inovacije i dodatna poboljšanja u vašem poslovanju. Otkrijte kako blockchain tehnologija i Web3 mogu da unaprede postojeće poslovne modele i postanite lider u svojoj sferi uticaja uz našu ekspertizu.

PROJEKTI

Uspesi govore sami

KEEVO

Keevo
Keevotary sistem je Keevo platforma za digitalni identitet. Proces sertifikacije za autentifikaciju pojedinaca sa kriptografskim potpisom podržanim šifrovanim ličnim identifikacionim informacijama (PII), overenom izjavom pod zakletvom koja potvrđuje njihov identitet i sertifikatom američkog javnog beležnika preko Notarize.com koji je verifikovao njihov identitet i prateće informacije.

Filecoin

FileCoin
Zahvaljujući saradnji sa Protocol Labs (PL), koja razvija protokole za Veb3, učestvujemo u projektu Filecoin – decentralizovana mreža za skladištenje dizajnirana da čuva najvažnije informacije čovečanstva. Napravili smo alat koji zatvara nesklad između specifikacije i stvarnog stanja implementacije.

Atala Scan

Atala Scan
Osluškujući potrebe kompanija, Blokico, kao IOHK partner, razvio je mobilnu aplikaciju pod nazivom Atala Scan, koja koristi tehnologiju blok lanca za razvoj sistema zaštićenog od neovlaštenog otvaranja kako bi se utvrdilo poreklo proizvoda i mogućnost revizije kako bi se osiguralo da je svaki prodati proizvod originalan i da nije tempered vith.

PROIZVODI

Ponosni na ono što smo stvorili

Savval

Jednostavnija likvidnost

Savval (skraćeno od Save Value) je revolucionarni protokol likvidnosti koji korisnicima omogućava da deponuju, pozajme i ulažu sredstva u decentralizovanom finansijskom okruženju. Inspirisan rastom DeFi platformi u poslednjih nekoliko godina, Bloxico tim kreirao je platformu koja korisnicima omogućava da na sasvim nov način maksimizuju vrednost svoje imovine.

Platforma je jednostavna za korišćenje, a korisnici imaju mogućnost da deponuju sredstva koja se mogu pozajmiti drugim korisnicima. Zauzvrat, korisnici dobijaju godišnji procenat prinosa na svoje depozite, što ih motiviše da platformu učine još likvidnijom.

Protokol je izgrađen na tehnologiji pametnih ugovora, što osigurava autentičnost i sigurnost svih transakcija. Ovi pametni ugovori su pregledani i potvrđeni od trećih strana, tako da korisnici mogu biti sigurni da je platforma bezbedna i pouzdana.

Sa Savvalom, korisnici mogu deponovati digitalna sredstva na platformu i zaraditi prinos na depozite. Takođe mogu pozajmiti različite resurse ukoliko su obezbedili kolateralizovane sopstvene digitalne resurse. Ovo omogućava korisnicima da dobiju likvidnost bez prodaje postojeće digitalne imovine, pružajući im fleksibilnost i kontrolu nad njihovim investicionim strategijama.

GoalStory

Igraj, snimi, pobedi

GoalStory je mobilna aplikacija za igru koja prevazilazi virtuelne granice. Prepoznali smo da veliki broj navijača, kada se sudija na fudbalskoj utakmici dosudi penal, nastavlja da gleda meč kroz kameru svog mobilnog telefona, pokušavajući da zabeleži gol. Zbog toga smo razvili GoalStory.

Ova igra omogućava igračima da se takmiče u snimanju što većeg broja golova tokom fudbalske sezone. Igrači imaju ograničeno vreme i broj pokušaja da zabeleže gol tokom jedne utakmice. Osoba koja zabeleži najviše golova tokom sezone pobeđuje. 

Korisnici se mogu takmičiti u globalnom takmičenju sa drugim korisnicima ili napraviti privatna takmičenja sa prijateljima. Ovo motiviše korisnike da gledaju utakmice uživo kako bi pokušali da zabeleže više golova. Osim toga, ova veoma jednostavna igra motiviše ljude ne samo da gledaju više utakmica, već da prate igrače i klubove detaljnije i na taj način povećaju njihovu vrednost. GoalStory je upravo na tom tragu. 

Dodatna vrednost koju GoalStory ima u odnosu na fantasy igre je što motiviše korisnike da idu na stadion, plaćaju karte i gledaju utakmice uživo. Takođe, ovo dovodi do povećanja snimaka fudbalskih trenutaka, što može dodatno povećati vrednost fudbalskih liga, klubova i igrača. Premier liga ima fantasy igru, no ostatak velike petorke ili MLS nemaju tu vrstu virtuelne igre, a upravo to je tržište na koje GoalStory cilja.

GoGreen

Zeleni koraci koji se isplate

GoGreen je revolucionarni ekosistem aplikacija koji nagrađuje usvajanje održivih ponašanja. Ponosni što smo kreirali prvi takav projekat na svetu, u kojem se zelena energija pretvara u monetarnu vrednost. Ovaj ekosistem omogućava merenje zelenih postupaka korisnika i osvajanje novčanih nagrada za donošenje ekološki prihvatljivih odluka, poput hodanja ili vožnje bicikla umesto vožnje automobila ili korišćenja javnog prevoza, štednje električne energije ili instaliranja solarnih panela.

Naša platforma zasnovana je na predstavljanju zelenih ponašanja korisnika u gramima CO2 koji se ne emituju u atmosferu. Merimo i verifikujemo vaše ekološke akcije kako bismo ove jedinice mogli konvertovati u karbonske kredite, vrednu i unovčivu imovinu u oblasti zelene energije. S GoGreenom, ne samo da ostavljate pozitivan uticaj na životnu sredinu, već doprinosite i održivosti šireg pokreta zelene energije.

Potreba za održivim praksama u ovoj oblasti nikada nije bila izraženija, budući da su ljudski izvori emisija CO2 poremetili prirodnu ravnotežu naše planete i doveli do opasnih nivoa koncentracije ugljen dioksida u atmosferi koji nisu viđeni u poslednja tri miliona godina, no uz GoGreen možemo zajednički napraviti nešto korisno za sve.

B-DER

Budite deo energetske revolucije

B-DER (Blockchain Distributed Energy Resources) je revolucionarni softver kojeg je razvio Bloxico, a koji koristi blockchain tehnologiju kako bi omogućio automatizovanu distribuciju energije između domaćinstava unutar mikromreže sa obnovljivim izvorima energije.

B-DER je proizvod saradnje Bloxico tima sa Univerzitetom u Utrehtu, gde je koncept objavljen u naučnom radu u simuliranom okruženju. Bloxico je ovaj koncept pretvorio u stvarnost i razvio softver u realnom okruženju, omogućavajući domaćinstvima da dožive istinski održiv i samodovoljan sistem distribucije energije.

Uz B-DER domaćinstva mogu da postanu deo samoregulišuće mikromreže koja osigurava održivu i neprekidnu distribuciju energije bez oslanjanja na centralnu mrežu. Ovaj inovativni softver sastoji se od tri sloja koji besprekorno rade zajedno kako bi optimizovali protok energije i minimizovali gubitke.

Fizički infrastrukturni sloj uključuje infrastrukturu mreže i kontrolne čvorove u svakom učestvujućem domaćinstvu. S druge strane, sloj blockchain infrastrukture sastoji se od pametnih ugovora i softvera kontrolnog čvora. Konačno, sloj algoritma koristi Alternating Direction Method of Multipliers (ADMM) za rešavanje problema optimizacije između različitih učesnika mikromreže.

O NAMA

Ponosni smo na svoj identitet

Otkrijte nesvakidašnji uspeh internacionalne kompanije Bloxico Software Solutions! Osnovana 2018. godine, sa razvojnim centrom u Srbiji, danas je ova kompanija na Deloitteovoj listi najbrže rastućih tehnoloških kompanija u Centralnoj Evropi, zauzimajući visoko deveto mesto zahvaljujući trogodišnjem rastu od 1152%. Bloxico je lider u kreiranju Web3 i blockchain rešenja, sa posebnim fokusom na finansijski i bankarski sektor, a uspeh duguje kontinuiranoj inovaciji i angažovanju najkvalifikovanijeg tima backend, frontend, DevOps, QA i Web3 programera. Pridružite se ovom dinamičnom timu i budite deo revolucije u svetu tehnologije!

Pridružite nam se

Kontaktirajte nas i sigurni smo da ćemo pronaći način da radimo zajedno.

KONTAKTIRAJTE NAS

Naučno Tehnološki Park
Veljka Dugoševića 54

11000 Beograd, Srbija

KONTAKTIRAJTE NAS

Naučno Tehnološki Park
Veljka Dugoševića 54

11000 Beograd, Srbija

Da li želite da Vas redirektujemo na verziju stranice na engleskom jeziku?